Kleuringen

Ik houd ervan om precies te weten wat er in de producten zit. Ik onderzoek de ingrediënten en vind het ook belangrijk te kijken hoe en waar het geproduceerd wordt en of mensen daar een eerlijke prijs voor krijgen. Ik kies daar waar het mogelijk is voor zoveel mogelijk natuurlijke en biologische producten. 

Ik ben blij met de mogelijkheden die er zijn om met de ingrediënten uit de natuur het haar te verzorgen. 

Ik heb gekozen voor producten die het haar ondersteunen en die het soepel en vitaal houden.

Planten kleuringen

Plantenkleuringen

Je haar kleuren met alleen planten, fantastisch toch? Want dat is het, enkel planten en soms ondersteund door kruiden.

Het kleuren met planten heeft heel veel voordelen. Het kleurt niet alleen je haar, maar verzorgt ook je haar en hoofdhuid. Het vormt een beschermende laag om je haar en het geeft meer volume. Het brengt de hoofdhuid opnieuw in balans en werkt tegen schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid, omdat het de talgproductie reguleert.

Veel mensen bouwen een allergie op tegen chemische haarkleuringen. Het kleuren met planten biedt dan een uitkomst. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft en geen chemische verf wilt gebruiken en ook bij hoofdhuidproblemen zoals psoriasis en eczeem. Dankzij de 100% natuurlijke oorsprong is het ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar, goed voor het milieu dus!

Mineral Colours van Rodolphe & Co

Naast het plantenkleuren maak ik ook gebruik van dit mooie kleursysteem, bedacht en gecreëerd in Frankrijk met lokale ingrediënten.

Met een plantenkleuring kun je het haar niet oplichten, dus heb ik gezocht naar een zo natuurlijk mogelijk systeem wat dit wel kan bereiken op een zo natuurlijk mogelijke manier. Ik ben uitgekomen op de Mineral Colour van Rodolphe en Co.  De kleuren bestaan o.a. uit pure minerale pigmenten, klei en oliën van macadamia, castor, sesam en shea boter, dit zorgt voor zacht en glanzend haar.

De kleuringen zijn vrij van Ammonia, PEG, EDTA, Silicone, PPD, PTD, Resorcinol, Sulfaten, Parabenen en Ethanolamine (MEA).

De kleuringen zijn uiteraard niet op dieren getest, vegan en glutenvrij en ruiken heerlijk.

De tubes zijn 100% recyclebaar en ecologisch. Daarnaast zijn ze gecertificeerd lid van 1% for the planet wat ik een mooi initiatief vind. Voor meer informatie hierover zie het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=rZ0Stj6MWNU